آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

استرس بي دليل يكي از شايع ترين اختلالات ذهني در سرتاسر جهان است. و هر از گاهي تاثيرات بسياري در زندگي ما مي‌گذارد. گاهي استرس ها باعث تصميم گيري هاي اشتباه مي‌شود. اما تا زماني كه دلايل اضطراب هاي خود را متوجه نشويم، نمي‌توانيد به خوبي تصميمات خود را به جهات مثبت سوق دهيد. استرس‌ها و اضطراب زماني ناخوشايند مي‌شود كه دليل آن را ندانيم. اما اين استرس ها كم و بيش باعث بروز اختلالات اضطرابي يا پانيك مي‌شود. و شيريني و زيبايي زندگي از شما گرفته مي‌شود. اگر دچار اختلالات اضطرابي هستيد، نگران نباشيد و بدانيد كه تنها نيستيد. و افراد بسياري روزانه استرس‌هاي بي دليل را تجربه مي‌كنند. براي رفع استرس‌هاي بي دليل خود حتما بايد از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

منبع: استرس بي دليل | 2 نوع استرس بي دليل

استرس بي دليل چيست؟

تا به حال استرس بي دليل را تجربه كرده ايد؟ آيا تا به حال حملات استرسي خود را در طول روز شمارش كرده ايد؟ يا اصلا متوجه اضطرابات خود مي‌شويد. استرس‌هاي بي دليل تاثيرات بسيار زيادي در زندگي افراد مي‌گذارد. و شرايط كاري، تحصيلي، خانوادگي و … را تحت تاثير قرار مي‌دهد. تمامي اين شرايط باعث ايجاد استرس‌ها و تنش هاي بي دليل مي‌شود. شايد از نظر شما بي دليل باشد؛ اما نشات گرفته از ناخودآگاه و نگراني هاي داخل ذهن است. در اين مقاله علت بروز استرس‌هاي بي دليل و نحوه كنترل آن را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا ادامه همراه ما باشيد.

انواع استرس بي دليل

استرس بي‌دليل به دو دسته تقسيم مي‌شود. كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

🔴 استرس بي دليل مزمن

استرس بي دليل مزمن بلند مدت بوده و همراه با عوارض ذهني و جسماني مي‌باشد. مشكلات مالي، اختلافات خانوادگي، محيط هاي كاري پر تنش و … استرس مزمن است. در اين شرايط فرد راه حل مشخصي براي رفع استرس خود نمي‌داند. و اين روند به مرورو زمان پيامدهايي به دنبال دارد كه شامل موارد زير است.

🔹 افزايش فشار خون

🔹 ديابت نوع 2

🔹تاثير منفي بر قدرت باروري

🔹 كاهش توان سيستم ايمني

🔹 اختلالات تنفسي

🔹اختلالات خواب

🔹 بيماري هاي قلبي و عروقي

🟡 استرس بي دليل حاد

يكي از انواع استرس بي دليل، استرس حاد است. اين نوع استرس بسيار شايع بوده و در رابطه با مسائل فعلي و آينده افراد بروز مي‎‌كند. مثلا با نزديك شدن به موعد امتحانات، دانشجويان به استرس مبتلا مي‌شوند. اين نوع استرس معمولا در مسائل جديد بروز مي‌كند و راه حل آشكاري براي پايان آنها وجود دارد. اما اين استرس عوارض جسماني و ذهني به دنبال ندارد. اما بستگي به شرايط دارد، گاه فرد را به عوارض كوتاه مدت مانند معده درد، بهم ريختگي روده و سر درد مبتلا مي‌كند.

علت بروز استرس بي دليل چيست؟

در بروز استرس بي دليل عوامل متعددي دخيل هستتد كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

📌 ژنتيك

يكي از اصلي ترين دلايل بروز استرس بي‌دليل، ژنتيك مي‌باشد. افرادي كه در ارث خود خانواده پر استرسي داشته باشند، استرس‌هاي بي دليل برا تجربه خواهند كرد. و به نسل هاي مختلف خود منتقل خواهند كرد.

📌 محيط پر استرس

محيط پر استرس از ديگر دلايل استرس بي دليل مي‌باشد. شايد شما تصور كنيد كه در چنين محيط هايي با مشكل روبرو نيستيد. اما به طور ناخودآگاهي بر روان شما تاثير خواهد گذاشت. و بدون اينكه دليل آن را بدانيد به استرس مبتلا خواهيد شد.

📌 ترس هاي گذشته

يكي از عوامل بروز استرس بي دليل، ترس هاي گذشته است. زماني كه فرد در گذشته ترس هاي گوناگوني مانند تصادف و … را گذرانده باشد، به استرس بي‌دليل مبتلا خواهد شد. و هجوم بسياري از اضطراب ها را تحمل خواهند كرد.

📌 شيمي مغزي

تغييرات شيمي مغري علل بروز استرس بي دليل نيز مي‌تواند باشد. گاه مغز انسان به تغييراتي دچار مي‌شود كه باعث بروز استرس و اضطراب بي دليل به صورت ناخودآگاه مي‌شود.

به طور كلي بسياري از افراد از محرك هاي خود با خبر نيستند و تصور مي‌كنند كه استرس بي دليل امان آنها را بريده است. بدن انسان ها داراي جنگ و گريز است. زماني كه عوامل تهديد كننده اي به سراغ شما بيايد؛ با بروز استرس در امان تهديد ها خواهيد ماند. به همين دليل زماني كه از عوامل بيروني و محرك ها اطلاعي نداشته باشيد، استرس خود را بي دليل تلقي مي‌كنيد.

در چه شرايطي استرس بي دليل به عنوان اختلال به شمار مي‌رود؟

در پاسخ به اين سوال بايد از روانشناس و متخصص راهنمايي گرفت. اما نشانه هايي وجود دارد كه باعث تشخيص استرس بي دليل به عنوان اختلال است. در اين بخش مقاله به اين نشانه ها اشاره كرده ايم.

🔻 اختلال در خواب و كيفيت خواب نامناسب

🔻 گرفتگي عضلاني و دردهاي عمومي بدن

🔻دشوار شدن تمركز و پاكسازي ذهن از مشغله هاي فكري

🔻 خستگي و بي رمقي مفرط

🔻 بي قراري و زودرنجي زياد

🔻احساس ناتواني در كنترل ترس به شيوه اي كه كاملا تسليم ترس هستيم.

🔻 تشويش و اضطراب بيش از 6 ماه به طول كشيده باشد.

🔻 در آن واحد در رابطه با بسياري از مسائل نگران هستيد و هر از گاهي از يك مشكل به مشكل ديگر مي‌پردازيد.

اگر با چنين علائمي روبرو هستيد، هرگز براي درمان ترديد نداشته باشيد. حس خجالت و ترس به خود راه ندهيد. در جامعه امروزي اغلب افراد به استرس بي دليل دچار هستند. و براي درمان آن تلاش خود را مي‌كنند. جهت درمان حتما از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد.

درمان استرس بي دليل چيست؟

براي درمان استرس‌هاي بي دليل، بهترين روش روان درماني است. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي درمان استرس بي دليل توضيح داده ايم.

🔘 مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي از روش هاي درماني براي استرس بي دليل است. در اين روش مراجعه كننده با ترس هاي خود روبرو مي‌شود و با اجراي سناريوي واقعي، بيمار آموزش غلبه بر ترس را مي‌بيند.

🔘 روانكاوي

براي درمان استرس بي دليل از روش روانكاوي نيز استفاده مي‌كنند. اين روش درماني يكي از تكنيك هاي مهم علم روانشناسي است. درمانگر به ريشه يابي مسئله اضطراب و استرس‌هاي بي دليل مي‌پردازد. با بررسي حوادث و اتفاقات گذشته به دنبال ناهنجاري و تعارض در ضمير ناخودآگاه است. تا سطح استرس فرد را بتواند پايين بياورد.

🔘 درمان شناختي رفتاري

يكي از روش هاي درماني بسيار كارآمد در استرس بي دليل، درمان شناختي رفتاري است. اين نوع روش درمان شايع ترين نوع براي درمان استرس و اضطراب مي‌باشد. اين درمان به شناسايي افكار و رفتارهاي دردسر ساز رسيدگي مي‌كند و روش مناسبي را براي آن جايگزين مي‌كند.

كلام آخر

استرس‌هاي بي دليل يكي از شايع ترين پاسخ هاي روحي و ذهني است. عده زيادي از افراد به اين استرس دچار هستند. نوع مزمن استرس بي دليل به مرور با مشكلات جسماني و رواني روبرو مي‌شود كه به مراتب عواقب بسيار زيادي را به دنبال دارد. حتما به دنبال راه هاي درماني باشيد تا كنترل استرس را آموزش ببينيد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/20  ] [ ۱۵ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب